Info Leader Formation Network – Martie/Aprilie 2013

Stimati pastori,

Va trimit cateva informatii cu privire la lucrarea de formare continua a pastorilor pusa sub denumirea de Leader Formation Network – Eastern Europe,un program organizat de Asociatia Centrul Antiohia, condusa de Daniel Fodorean, si Leader Formation International, condusa de Dr. Bill Lawrence.  Mai multe informatii despre Leader Formation Network puteti citi in Pliant Leader Formation Network.

Turneul Leader Formation Network in Romania

In perioada 26-29 Ianuarie am avut o serie de mini-conferinte in vestul tatii, mai precis in Timisoara,Arad, Cluj si Oradea. Multumim Comunitatilor Baptiste si Bisericilor care au facilitat organizarea acestui seminar. „Inima” acestor prezentari a fost tocmai inima lucratorului  care este inima procesului de formare initiala si continua a slujitorilor. Scopul nostru a fost sa aducem o provocare pentru slujitorii existenti ai bisericilor cu privire la a nu uita importanta formarii spiritual in contextul vietii si slujirii, cat si de a recruta un grup de 20-30 pastori pentru acest program de mentorare intensiva.

In luna Februarie am facut o prezentare a acestui program la intilnirea Comunitatii Baptiste de Bacau, iar in 10 Aprilie am prezentat aceeasi provocare pentru pastorii din Comunitatea de Suceava. Continuam sa promovam acest mesaj si in 4 Iunie vom face aceasta prezentare la Comunitatea de Braila. Acceptam si alte invitatii de la alte Comunitati  pentru a face aceasta prezentare.

Inscrieri pentru programul Leader Formation Network in Romania

Am inceput sa facem inscrierile pentru programul pe care l-am prezentat la aceste mini-conferinte si il aveti descris aici. Una dintre conditiile puse pentru participare si care ne-a dat multe dificultati este cea legata de varsta participantilor. Motivul pentru care dorim sa avem focalizarea pe pastori cu varsta curprinsa intre 30-40 de ani este ca in aceasta perioada exista evidenta unor „rascruci” in viata si slujirea pastorilor, „rascruci” care aduc disponibilitati si preocupari de invatare si mentorare ne mai intilnite anterior, cat si nevoia unei focalizari in viata si lucrare. De aceea am dori sa plecam in recrutarea noastra de la acest grup, fara a exclude total participarea in program si a pastorilor de varsta 40-50 ani. Ne-ar fi de un real folos daca puteti sa ne oferiti informatii de contact pentru pastori care se incadreaza in grupul tinta mentionat (30-40 ani) pentru a le expune aceasta posibilitate. Programul se adreseaza pastorilor evanghelici romani din Romania si diaspora. Pentru informatii si inscriere puteti sa ne contactati la danielfodorean@gmail.com sau leaderformationinstitute@gmail.com / Mobil 0478-108080. Persoana desemnata pentru a ne asista in legatura cu pastorii pentru inscriere este fratele Beni Lazau.

Modul introductiv pentru acest program l-am planificat pentru 11-14 Noiembrie 2013 cand eu si Dr. Bill Lawrence vom prezenta programul, vom avea interviul cu cei interesati de program, si ulterior vor exista decizii finale cu privire la participare si participanti. Scopul acestui modul introductiv este ca sa oferim posibilitatea celor interesati sau celor nesiguri de implicarea in acest program sa experimenteze ce este si cum se desfasoara programul. Participarea la acest modul nu obliga la un angajament de trei ani. Mai multe detalii despre locatie si costuri vom oferi in scrisoare informativa de la sfarsitul lunii Mai. In atasament aveti si programul cu intilnirile planificate. Mentionam ca pot exista anumite modificari de date si locatii in functie de cei interesati de program.

Echipa Internationala a Leader Formation Network

In perioada 22-26 Mai echipa interantionala a LFI/LFN se va intilni in Manila, Filipine, in contextul participarii la Global Discipleship Congress pentru a discuta strategia internationala de dezvoltare si extindere a programului Leader Formation Network (LFN). Aceasta este prima intilnire de acest fel, singura legatura intre diferitele contexte de formare la nivel international fiind realizata pana in present de fratele Bill Lawrence. De fapt programul LFN a capatat coerenta si structura ca urmare a experientelor de formare din ultimii ani din Romania, la nivel international aceste „retele” si contexte de formare au functionat spontan si izolat. Ne dorim ca intilnirea din Manila de anul acesta s-a aduca Leader Formation International/Leader Formation Network la un alt stadiu de dezvoltare.

Leader Formation Network in Ucraina

In perioada  11-13 Aprilie  am avut in Cernauti modulul LFN 2.1. Slujirea in Biserica: Responsabilitatile Biblice ale Slujitorului unde au participat cei 20 de pastori romani inscrisi in program. Toti dintre cei 20 de pastori sunt absolventi a unor programe de pregatire initiala (Institutul Teologic Baptist Bucuresti, Universitatea Emanuel Oradea, Colegiul Biblic Cernauti,etc.).

Primul modul din acest program LFN 1.1. Inima slujitorului  a fost sustinut in zilele 15- 18 Aprilie langa Kiev la Irpin, Christian Life Center. Acest program implica 25 de pastori ucranieni din diferite regiuni din Ucraina si se desfasoara in parteneriat cu Uniunea Evanghelica Baptista Ucrainiana – Departamentul Pastoral. Mentorarea acestor pastori se realizeaza prin intermediul a 6 pastori-mentori parte din acest grup cu care avem o pregatire speciala inainte si dupa finalizarea fiecarui modul. Pastorul Alex Savich este coordonatorul national a acestui program desemnat de Uniunea Evanghelica Baptista Ucrainiana. Pe parcursul acestui timp LFN a primit invitatia pentru a extinde acest program si in Rusia. Aceasta invitatie se afla pe lista noastra de Rugaciune. Imagini despre activitatea noastra puteti vizualiza pe Facebook .

Centrul Pastoral de Formare Continua

Leader Formation International si Centrul Antiohia se afla in procesul de a stabili parteneriatului cu Institutul Teologic Baptist in infiintarea si conlucrarea cu Centrului Pastoral de Formare Continua. Centrul se doreste a fi un brat al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti pentru formarea continua a pastorilor, cat si pentru sprijinirea pastorilor in momente de criza.

Cartea Invitatie la Predicare Biblica

Mai avem disponibila cartea Invitatie la Predicare Biblica scrisa de Donald Sunukjian, professor de predicare si directorul departamentului de „Slujire si Conducere Crestina” din cadrul Talbot School of Theology. Editia in limba romana a cartii a fost lansata in anul 2011 la Capela FTB din Bucuresti Puteti comanda cartea la leaderformationinstitute@gmail.com . Costul cartii este de 20 lei.  

In slujba Lui,

Daniel Fodorean, PhD

————————————–

Director Executiv al Leader Formation Network – Eastern Europe

Adjunct Professor – Liberty University Baptist Theological Seminary

www.pastor.ro / www.lfi-ee.org

leaderformationinstitute@gmail.com / 0748-108080

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.