Zece sfaturi pentru plantarea unei noi biserici

Aaron Damiani  care este rector al Immanuel Anglican Church, o biserică nou plantată în vecinătatea orașului Chicago din Statele Unite. El a scris recent un articol în Leadership Journal despre My Top 10 Church Planting Tips from 2013, în traducere  Cele mai importante zece sfaturi ale mele despre plantare de biserică din 2013. În articolul acesta autorul mărturisește despre frica cu care s-a confruntat atunci când a stat în fața plantării unei biserici, cât și care sunt cele mai importante sfaturi primite, în context formal sau informal, privitoare la plantarea unei biserici.

1. Menține la înălțime abilitatea de învățare. Potrivit autorului aceasta abilitate de învățare înseamnă de fapt adaptabilitate mentală și de slujire.

2. Du-te încet ca să mergi repede. Un sfat pe care autorul la primit de la Stewart care l-a avertizat că a construi o comunitate este mai lent decât vrei tu să fie. Este nevoie de timp pentru a dezvolta încrederea, să crească ca un lider, și să aștepte pe Domnul împreună în rugăciune pentru a lucra.

3. Adună o echipă de lansare a bisericii în locul unui nucleu de bază. Până în prezent s-a discutat foarte mult despre formarea unui nucleu de bază pentru începerea unei noi biserici. Oare ce este mai eficient la noi în Romania atunci când lansăm o nouă biserică?

4. Isus își zidește biserica Lui  așa că nu te tot uita la ușa  (în sensul dacă mai vine cineva), ci începe hrănirea spirituală a poporului tău.

5. Găsindu-ți spațiu pentru închinare este un urcuș în bătălia spirituală; începe rugându-te.

6. Identifică motivele tale pentru plantarea de biserică și fi suficient de vulnerabile pentru a le comunica.

7. Colaborează cu colegii plantatori și  păstorii; nu concura cu ei.

8. Nu vă fie frică pentru a cere bani și oameni.

9. Fii flexibil cu modul în care oamenii confruntă (critică) viziunea ta.

10. Urmează-L  pe Isus pe drumul pe care El l-a planificat pentru tine și

invită-i pe oameni să ți se alăture.

Poți citi întregul articol aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.