Editorial Jurnal Pastoral – Decembrie (1)/2014

     Christos s-a Născut! Tuturor slujitorilor și familiilor lor vă doresc, din partea familiei noastre și a credincioșilor din lucrările în care suntem implicați, o experiență spirituală reînnoitoare cu ocazia acestei sărbători.

     Jurnal Pastoral  este o scrisoare informativă despre resurse și evenimente postate pe pagina www.pastor.ro,cât și conectarea cu alte resurse pastorale care pot fi de folos slujitorilor români din Romania și diaspora. După reînfințarea Comunității Baptiste de Constanța am realizat existența unei nevoi în slujire, și anume nevoia de slujitori duhovnicești. Un aspect pe care cred că îl conștientizam cu toții, dar cu toate acestea eram, cel puțin în primii ani după revoluție, mai tentați să-l rezolvăm era problema cantitativă a slujitorilor. Nu la mult timp după ce ușa libertății a fost deschisă pentru diferite slujiri calitatea slujitorilor a început să constituie o problemă conștientă. Măsurile coercitive (de constrângere) și cele punitive (de sancționare) nu au adus prea mult rezultate în creșterea calității celor implicați în slujire. În contextul slujirii noastre din Constanța am realizat că preocuparea pentru formare continuă, care poate fi exprimată în termeni ca: echiparea, mentorarea sau asistarea păstorilor, poate veni în întâmpinarea acestei nevoi. Așa s-a născut slujirea numită Asociația Centrul Antiohia. La câțiva ani de la începerea acestei slujiri, în anul 2005, l-am cunoscut pe Dr. William (Bill) Lawrence de la Seminarul Teologic Dallas și, în special, prin parteneriatul cu dânsul (organizația pe care o conduce se numește Leader Formation International) am văzut această dorință de a asista în slujire pastorii devine realitate la nivel local, național și chiar dincolo de granițele României. Am învățat multe și continuăm să învățăm aspecte legate de formarea continuă a slujitorilor.  

         Avântul caracteristic începuturilor ne-a făcut pe cei de la Antiohia să ne gândim la un spațiu virtual special destinat păstorilor. Astfel am cumpărat domeniul www.pastor.ro . Chiar am pus împreună un prim număr dintr-o revistă pentru păstori numită Jurnal Pastoral. Complexitatea slujirii în care eram implicat și experiențele de foramare insuficiente în parteneriatul cu  Leader Formation International a făcut ca revista electronică Jurnal Pastoral să înceteze, iar www.pastor.ro să nu mai fie folosit. Experiențele acumulate în acești peste zece ani de lucrare cu pastorii ne fac să ne întoarcem la a folosi și pagina pastor.ro cât și să alcătuim o scrisoare informativă cu privire la ceste resurse numită Jurnal Pastoral.

        Sper ca aceste resurse să vă fie de folos. În eventualitatea în care nu doriți să mai primiți Jurnal Pastoral în partea de jos a paginii puteți să vă dezabonați. Vă doresc mult har în slujirea din acestă perioadă de sfârșit și început de an. 

Daniel Fodorean
Editor, Jurnal Pastoral
Administrator www.pastor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.