Schimbări strategice în domeniul educației biblice

SCHIMBARI STRATEGICE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIE BIBLICĂ ÎN UNIUNEA BAPTISTĂ DIN ROMÂNIA 

  1. O abordare orientată spre biserică

O strategie de educație centrată instituțional, adică care vizează doar nivelul instituțiilor din cadrul Uniunii Baptiste (Consiliul Uniunii, Conferințe Naționale, Instituții de învățământ, etc.), și care nu are acțiuni concrete îndreptate spre biserici, este insuficientă. Ultima noastră măsura nu este numărul de conferințe organizate la nivel național sau numărul dezbaterilor avute în cadrul Consiliului UBR pe diferite teme doctrinare, ci măsura in care biserica este sprijinită în procesul de maturizare.

  1. O abordare focalizată pe schimbarea de mentalitate

Misiunea vicepreședintelui cu educația biblică și a Comisei de Educație nu se rezumă doar la a face calendarul de studiu biblic pentru biserici, ci în a sprijinii slujitorii bisericilor să fie capabili să-și definească o strategie de zidire pentru biserica lor. Ținta noastră nu sunt reursele educaționale (calendarul de studiu și altele resurse), chiar dacă ele sunt importante și trebuie furnizate, ci schimbarea mentalității în apropierea de Cuvânt și în rolul pe care învățătura Cuvîntului îl are în procesul de edificare al bisericii, și care are consecințe asupra sănătății, dinamicii și creșterii bisericii.

  1. O abordare integrată a studiului

A separa învățătura de procesul biblic de care aparține, adică ucenicizarea, conduce la pierderea scopului existenței acesteia și face din studiul biblic un scop în sine, devenind o activitate independentă. Implicațiile sunt tocmai diminuarea eficienței procesului de edificare a unor comunități care întârzie să se maturizeze.

  1. O abordare aplicativă/transformatoare

Pe lângă dimensiunea informativă în studiul biblic trebuie acordat un loc semnificativ aspectului aplicativ. Ținta noastră nu este să avem doar niște credincioși din ce în ce mai informați, ci să avem credincioși care sunt schimbați de Cuvânt și care trăiesc în baza Cuvântului lui Dumnezeu. 

*Acest material este parte din strategia de educație biblică care va fi propusă de Daniel Fodorean la Congresul Cultului Baptist din 28-29 Mai 2015. Întreaga strategie o puteti vedea aici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.