Congresul Internațional al Formatorilor de Pastori

Congresul Internațional al Formatorilor de Pastori (Global Proclamation Congress for Pastoral Trainers) este inițiativa profesorului Ramesh Richard, profesor la Seminarul Teologic Dallas și președintele organizației ”Ramesh Richard – Evanghelism si Sănătatea Bisericii”(www.rreach.org), în forma prescurtată de Rreach. Una dintre slujirile importante ale organizației Rreach este Academia Globală de Proclamare (Global Proclamation Academy). În fiecare an 25 de pastori din 25 de țări sunt invitați să participe timp de trei săptămâni la acest program intitulat Global Proclamation Academy și care este găzduit de Seminarul Theologic Dallas. Eu personal am avut parte de o asemenea experiență în anul 2008.

Congresul Internațional al Formatorilor de Pastori va avea loc în Bankok, Tailanda, în perioada 15-22 Iunie 2016. Scopul acestui congres este să conecteze, să unească și să consolideze formatorii pastorali în scopul unui impact global. Se așteptă să participe până la 5.000 de formatori pastorali care lucrează în 200 de țări în biserici, organizații și instituții de învățământ creștin. La acest congres sunt invitați și așteptați slujitori și din România.

Acest congres încearcă să răspundă unei nevoi globale, și anume nevoia de pastori pentru biserici. Statisticile cercetate de organizatorii acestui congres susțin faptul că în fiecare zi la nivel global sunt botezați 50.000 de noi credincioși care generează nevoia intrării în slujire a 1000 de pastori pe zi. Potrivit acestor statistici la nivel mondial există 2,2 milioane de pastori dintre care doar 5% sunt pregătiți pentru slujirea pastorală. Instruirea formală (școlile teologice) a pastorilor  poate satisface doar 10% din cerința de pastori la nivel mondial.

Vă puteți înscrie pentru acest congres făcând click pe imaginea de mai jos.

GPro Congress