Calcul redus

15820841_10154888698348276_1400707578_o

Mâine va fi un an nou, dacă Domnul va îngădui, dar de fapt mâine va fi o nouă zi. Prăpastia dintre astăzi și mâine nu este atât de mare. Pe ziua de azi scrie 2017, iar pe ziua de mâine va scrie 2018. Noaptea nu se va lungi, ci timpul râmâne la fel. Este o curgere a timpului fără o modificare cantitativă ( Unii discută depre o comprimare a timpului). El, timpul, fuge … și fuge… și fuge. Noi trecem…ușor … ușor. Ne trezim înghesuiți între ieri și azi, cât și mâinele care vine.

 

Ziua este unitatea de măsură și responsabilitatea noastră. Veșnicia se definește prin Dumnezeu (Ps.90:1-2), dar noi suntem responsabili de azi, de fiecare „azi”. Și azi după azi, zi după zi, formează „zilele anilor noștri (Ps.90:10). Adeseori peocuparea pentru întreg, pentru ani, pentru luni, poate să ne facă să pierdem din ochi ziua de azi. Noi nu trăim pentru azi, dar trăim azi. Noi trăim „azi-ul” nu în lumina „mâine-lui”, ci în lumina scopului veșniciei. De sus, dinspre veșnicie, anii noștri sunt ca ziua de ieri care a trecut (Ps. 90:4).

 

Astfel, Dumnezeu ne invită la un calcul redus, nu la un calcul al anilor, ci  „să ne numărăr bine zilele”. O invitație la evaluare cantitativă, dar cu implicații calitative. Dar cum să știm să ne numărăm zilele? Nu știm…, iar aceasta se datorează faptului că „matematica Lui” este diferită de matematica noastră. Matematica veșnicie este diferită de matematica făcută în timp și spațiu. De aceea avem nevoie să ne învețe El. Să luăm „ochelarii” Lui ca să putem privim viața noastră prin ochii Lui. Cine înțelege cu adevărat puterea mâniei lui Dumnezeu? (Ps. 90:11). Dacă am înțeles-o atunci nu ne pierdem viața în acțiuni inutile. Trebuie să ne temem de Domnul și să-L onorăm, să folosim viețile noastre scurte pentru gloria Lui. Frica de Domnul este începutul înțelepciunii. Din moment ce suntem fragili, și suntem păcătoși, avem nevoie de un Mântuitor; singurul Mântuitor este Isus Hristos.

 

Cine înțelege cu adevărat puterea mâniei lui Dumnezeu? (Ps. 90:11). Dacă am înțeles-o atunci nu ne vom risipi viața în eforturi inutile. Noi trebuie să ne temem de Domnul și să-L onorăm, adică să lăsăm ca viețile noastre scurte să fie folosite pentru gloria Lui. Frica de Domnul este începutul înțelepciunii. Din moment ce suntem fragili, și suntem păcătoși, avem nevoie de un Mântuitor, iar acesta este Isus Hristos care dă semnificație zilelor noastre.

 

Cântărește-ți bine ziua și fă ca viața ta să conteze pentru Dumnezeu și pentru semeni!

 

Daniel Fodorean

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.