ALTFEL DE CRĂCIUN – Simplitate, Sacrificiu, Dragoste

Am căutat o poza recenta cu noi pentru a concepe și trimite un mesaj cu ocazia acestei sărbatori. Am ales să fac acest lucru pentru că am fost prea ocupați cu slujirea pentru a avea posibilitatea de a face una la zi, dar nici una dintre ele nu mi-au plăcut. Ceva lipsea. Fie mi se părea că este nepotrivită cu mesajul pe care doream să-l transmit, fie nu îmi plăcea cum arătam. Vreau o poză mai faină… Cu siguranță că am dat vina pe calitatea aparatului/telefonului cu care am făcut pozele, sau pe cel care a făcut pozele, dar dintr-o dată m-am trezit ca dintr-un vis… Crăciunul acesta este despre noi sau despre El? Am realizat că încerc să îmbrac Nasterea lui Christos în tendințele noastre umaniste, culturaliste si secularizate. Prea mult despre noi și ale noastre obiceiuri sărbătorești, dar prea puțin despre El, Isus Fiul lui Dumnezeu. Prea mult ne împingem pe noi în față în sărbătoare, desigur ascunși sub afirmațiile noastre despre El. (Nu judec pe nimeni. Îmi place să văd poze cu familiile prietenilor, dar să nu alunecăm în a fi prea mult pentru noi această sărbătoare și mai puțin despre El).

Un altfel de Crăciun însemnă să mă “îmbrac” cu Christos, cu valorile și modelul Lui, cât și să înțeleg și să accept misiunea venirii Lui. Modelul și mesajul Lui Christos cel Întrupat ne-a fost arătat între iesle și cruce. Ca și creștini practicanți nu cred, sau nu ar trebui, să avem dificultăți în a accepta și transpune în viața noastră misiunea venirii Lui. Înțelegem că El a venit ca să ne mântuiască. Răspunsul nostru de credință și căință, în contextul lucrării harului Lui în noi, raspuns oferit fața de lucrarea mântuitoare realizată de Christos ne conferă fiecăruia dreptul de a fi mântuiți. Dar cum transferăm noi modelul lui Christos în viața noastră? Ce valori emană din actul întrupării Lui? Am recitit istoria și interpretarea întrupării lui Christos așa cum sunt relatate de autorii Sfintelor Scripturi călăuziți de Duhul Sfânt, și am văzut nașterea lui Christos ca un promotor al simplității, sacrificiului și dragostei. Fără aceste valori, chiar și astăzi, întruparea mesajului lui Christos devine imposibilă. Uneori, aceste nestemate ale întrupării, par a deveni tot mai străine creștinismului contemporan, materializarea lor fiind percepută ca și slăbiciune și fanatism. Prea ne-am construit propriile noastre modele de trăire și slujire, și am neglijat esența slujirii divine după modelul Lui. Am decis ca în această sărbătoare prilejuită de Nașterii Lui Christos să meditez la aceste atribute divine ale slujirii. Vă invit și pe voi să vă gândiți la Christos, la modelul Lui de trăire și slujire. Voi reveni cu scurte meditații asupra modului în care Isus s-a exprimat în actul întrupării Sale.

Vă salutăm din partea familiei noastre pe toți cu salutul Christos s-a Născut. Să aveți parte de mai multă bucurie, har și sfințire în urma celebrării și anul acesta a Nașterii lui Christos.

Familia Fodorean