Daniel Fodorean

Daniel & Felicia Fodorean M-am născut în anul 1971 în Cluj-Napoca într-o familie de credincioși baptiști și am decis, la vârsta de 12 ani, să  împărtășesc aceeași credință în Domnul Isus ca și părinții mei. Încă de atunci alături de chemarea la mântuire am fost sigur de chemarea la slujire.

După finalizarea studiilor teologice (1990-1994) am devenit pastor în Biserica Creștină Baptistă Nr.2 din Constanța, astăzi Biserica Creștină Baptistă Golgota (cunoscută în trecut ca și Biserica de la KM4) unde am slujit până în anul 2014. Tot în anul 1994 m-am căsătorit cu Felicia și avem un băiat de 14 ani cu numele de Emanuel-Natanael.

Dumnezeu m-a binecuvântat și mă binecuvintează cu experiențe prețioase de învățare și creștere în lucrarea din această zonă, calificându-mă în lucrări de apostolat ( Nu am calitate de apostol, ci doar sunt un deschizător de drumuri), pentru lucrări de conducere,organizare și reorganizare bisericească, cât și pentru lucrări de formare/ucenicizare a potențialilor lucrători și pastorilor. Astfel cu un grup de pastori am reînfințat Comunitatea Baptistă de Constanța, am deschis o stație RVE, am coordonat o mișcare de plantare de noi biserici (aprox. 50), am adus și ridicat noi lucrători în această zonă și am fost parte la fondarea unor organizații misionare.

Alături de acestă pregătire informală și non-formală mereu am încercat să rămân conectat și cu educația formală finalizând un program de master (Drept Canonic și Instituții Europene), o licență în drept (2011) și un program de doctorat în teologie (2009).

Dumnezeu m-a conștientizat treptat de  nevoia formării inițiale și continue  a conducerii bisericilor locale, sub aspect non-formal și informal, și am inițiat, în anul 2001, împreună cu alți doi colegi de slujire, Asociația Centrul Antiohia cu misiune declarată: ”Slujind liderilor-slujitori”. La început slujirea noastră s-a desfășurat în Comunitatea Baptistă de Constanța,  dar prin parteneriatul cu organizația Leader Formation International condusă de Dr. William (Bill) Lawrence am extins această lucrare la nivel național și internațional. Astăzi vorbim de un program comun al Leader Formation International și al Asociația Centrul Antiohia intitulat Leader Formation Network , care este un program de mentorare intensivă a pastorilor pentru o perioada de trei ani.

Actualmente slujesc ca lector  (Institutul Teologic Baptist din București, Liberty Baptist Theological Seminary, Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Drept), director executiv al Leader Formation Network -Eastern Europe și președinte/director al Asociației Centrul Antiohia-Școala Primară Champions for Life. Din Noiembrie 2014 sunt parte a echipei pastorale a Bisericii Baptiste Nova Vita Constanta.

 Decembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.