Școala de Formarea a Liderului

Școala de Formare a Liderului (Leader Formation Network) este un program comun al Centrul Antiohia Constanța și Leader Formation International, în parteneriat cu Institutul Teologic Baptist din București, un program de formare în conducere bisericească, conceput de profesorul William (Bill) Lawrence de la Dallas Theological Seminary și profesorului (lector universitar) Daniel Fodorean de la Institutul Teologic Baptist din București.

Scopul acestui program este ca să contribuie la formarea și dezvoltarea, în slujba conducerii, a bărbaților care exercită un rol de conducere în cadrul bisericilor (pastori, prezbiteri, diaconi, învățători, membrii în comitet, etc.) sau a organizațiilor creștine evanghelice, pentru transformarea acestora în vederea transformarii conducerii și a bisericii. Acest program nu are ca scop înlocuirea programelor de formare fundamentală pentru slujire (școli biblice sau instituții teologice), ci este o formare specializată în domeniul conducerii, de preferat după finalizarea unei pregătiri fundamentale în sistem formal sau informal.

Caracteristicile principale ale programului sunt:

1. Focalizarea principală în acest program este asupra mesajul biblic cu privire la conducere mai mult decât asupra metodele sau strategiile de conducere. Cu toate acestea învățarea în acest program nu este una abstractă, ci o învățare ancorată în realitatea slujirii practice.

2. Abordarea principală în acest program este învățare-mentorare, promovăm modelul mentor-ucenic mai mult decât modelul profesor-student. O educație orientată relațional, în context comunitar, mai mult decât o educație formală centrată pe materiale.

3. Obiectivul principal al formării este persoana liderului, prioritar formarea spirituală a acestuia, dar și a competențelor necesare actului de conducere, și nu doar o simpla acumulare de cunoștințe biblice. După cum este numele acestui program, Școala de Formare a Liderului sau, versiunea în engleză, Leader Formation Network, formarea este în principal despre conducător, și anume despre cine este cel care conduce, și mai apoi despre conducere, care nu este altceva decât ceea ce face un lider în slujirea lui.

Obiectivele specifice programului sunt:

 

 

 

 

 

 

Programul acesta este o chemare pentru conducerea bisericilor evanghelice de respingere a influenței culturale sau lumești în conducere, caracterizată de putere, succes și control, și integrarea principiilor biblice și adoptarea modelului lui Christos de a sluji poporul lui Dumnezeu cu o inimă pusă pe altarul lui Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.